Stáva sa vám mať problém s uvarením vajíčka na mäkko, na hniličku alebo na tvrdo - presne tak, ako potrebujete? Varíte príliš dlho, alebo naopak príliš krátko? Dá sa to zvládnuť! Stačí použiť vajíčko-kuchynské minútky citlivé na teplotu. Vložte minútku do hrnca spolu s vajciami (odporúča sa, aby vajíčka a minútka mali na začiatku rovnakú teplotu) a pozorujte, ako sa pri varení mení farba! Červená farba pomaly mizne do stredu a tvoria "žĺtok", kdežto na okrajoch sa tvorí biela farba ako bielok. Čím dlhšie budeme vajcia variť, tým viac sa objaví bielej farby na minútke, čo znamená', že tým viac sa vajcia zráža. Zvláštne meradlo na minútke ukazuje, dokedy varíme vajcia, aby sa dosiahlo príslušné tvrdosti: SOFT - vajcia na mäkko, MEDIUM - vajcia na hniličku, HARD - vajce na tvrdo.
Chýba alebo je nepravdivý niektorý dôležitý parameter? Uvedené informácie sú len orientačné, pred nákupom vo vybranom obchode odporúčame overiť, že predávaný model má kľúčové vlastnosti podľa vašich požiadaviek. Aj keď sa snažíme o maximálnu presnosť informácií, bohužiaľ nemôžeme zaručiť 100% správnosť. Ceny produktov sú vrátane DPH.